Dodaj Objekat


Hotele i druge objekte možete jednostavno da dodajete svom sajtu putem Kontrolne table. Ti objekti nakon dodavanja biće dostupni vašim klijentima, koji će ih lako pronalaziti i filtrirati po raznim kriterijumima.

Dodavanje objekta započinjete klikom na link Dodaj Objekat u meniju. Nakon toga popunjavate sva potrebna polja u formi koja je prilagodjena za jednostavno korišćenje. Da bi se dodatno olakšalo ubacivanje novih objekata forma je podeljena u 5 sekcija: Info, Taksonomije, Cenovnik, Info Plus i Mapa/Galerija.

Kada popunite jednu sekciju, klikom na dugme Dalje prelazite na sledeću, dok klikom na dugme Nazad možete da se vratite na prethodnu sekciju i da dopunite ili izmenite podatke o objektu. Do odredjene sekcije takodje možete doći direktnim klikom na naziv sekcije u zaglavlju forme.

Kada popunite sva obavezna polja (ona su označena zvezdicom pored svog naziva) i završite sa popunjavanjem forme, novi objekat ćete dodati svom sajtu klikom na dugme Sačuvaj Objekat koje se nalazi u sekciji Mapa / Galerija.

Dodaj Objekat - link u meniju


Info


Info sekcija sadrži osnovne podatke o objektu, i ovde možete prvo uneti naziv objekta, podnaslov i naslovnu (glavnu) sliku. Objektu dodeljujete kategoriju (br. zvezdica) jednostavnim biranjem broja zvezdica, koje možete obrisati klikom na dugme Obriši Kategoriju.

Na kraju sekcije unosite opis objekta u uredjivač teksta (tekstualni editor). Opis treba da sadrži opšte informacije o objektu i da ga time detaljnije predstavi posetiocu sajta. Uputstvo za korišćenje uredjivača teksta možete pogledati ovde.

Dodaj Objekat - Info sekcija


Taksonomije


Sekcija Taksonomije je važna za filtriranje objekata i odredjuje načine na koje će posetioci sajta pronalaziti željene hotele i destinacije. Ovde objektu dodeljujete lokaciju i destinaciju, kao i druge taksonomije koje su vezane za odredjeni objekat, a to su Tip smeštaja, Usluga, Tip putovanja i Tip prevoza.

Objekat može imati samo jednu destinaciju (npr. Srbija) i jednu lokaciju koja je vezana za tu destinaciju (npr. Zlatibor). Druge taksonomije mogu da imaju više izabranih termina, tako da npr. za taksonomiju Usluge možete da izaberete Noćenje, Polupansion i Pun pansion.


Cenovnik


Cenovnik sekcija ima dve namene: da odredite cenu smeštaja koja će se koristiti za filtriranje objekata, i da ubacujete svoje cenovnike. Ako niste uneli cenovnik za odredjeni objekat, treba da za polje Prikaži cenovnik izaberete Ne.

Da bi ste ubacili cenovnik treba da popunite 2 polja: Naslov i Cenovnik. U polje Cenovnik možete da unosite tabele i da uredjujete tekst kako želite zahvaljujući naprednom editoru teksta. Svaki Objekat može da ima više cenovnika, koje dodajete klikom na znak “+” u donjem levom uglu. Pored njega se nalazi i znak “-” koji služi za brisanje odredjenog cenovnika.

*Ako imate bilo kakvih problema sa brisanjem ili dodavanjem cenovnika treba da “osvežite” web stranicu klikom na dugme F5 na tastaturi. Pre toga možete da snimite formu klikom na dugme Sačuvaj Objekat koje se nalazi u sekciji Mapa / Galerija.

Dodaj Objekat - Cenovnik sekcija


Info Plus


Info Plus sekcija se sastoji iz 3 celine:

  • Sadržaj – Ovde birate koji sadržaj se nalazi u ponudi odredjenog objekta
  • Opšte – Ova celina pre svega služi da odaberete da li će se na stranici objekta prikazivati Opis soba, Povezane ponude i Dodatne informacije. Takodje možete da izaberete da li je objekat “popularan” ili ne (ako izaberete Da, objekat će biti prikazan na naslovnoj stranici sajta u delu Popularni objekti). U ovoj celini postoji i polje Promocija Objekta u koje možete da unesete tekst po želji, i taj tekst će se pojaviti na slici objekta na stranicama za filtriranje i izbor objekata.
  • Dodatne informacije – Kako joj i samo ime govori, ova celina služi za unošenje dodatnih informacija o objektu. Način i sistem unošenja je isti kao i kod cenovnika.

*Ako imate bilo kakvih problema sa brisanjem ili dodavanjem dodatnih informacija treba da “osvežite” web stranicu klikom na dugme F5 na tastaturi. Pre toga možete da snimite formu klikom na dugme Sačuvaj Objekat koje se nalazi u sekciji Mapa / Galerija.

Dodaj Objekat - Dodatne informacije sekcija


Mapa / Galerija


Sekcija Mapa / Galerija služi za ubacivanje mape i galerije slika.

Mapa podrazumeva geografsku lokaciju na kojoj se objekat nalazi, i da bi se se mapa prikazala na stranici objekta dovoljno je da u polje Adresa Objekta unesete ispravnu adresu.

Galeriju slika možete dodati tako što ćete kliknuti na polje galerija i izabrati slike sa svog računara, a možete te iste slike i “prevući” sa računara direktno u polje galerija i one će se nakon snimanja forme naći na stranici objekta.

Dodaj Objekat - Mapa Galerija sekcija

Da li ste zadovoljni člankom?

Transformišete Svoju Ponudu

Popunite formular kako bi vam u najkraćem roku omogućili testiranje MyTravel sistema. Nakon pripreme test sajta poslaćemo vam pristupne podatke, i bićemo tu za vas kako bi vam pomogli da lako i jednostavno isprobate MyTravel sistem.