Uredi lokaciju


Svaku lokaciju koji ste dodali na svoj web sajt možete i izmeniti. Postupak je isti kao i kada dodajete novu lokaciju, s tom razlikom što je forma za uredjivanje lokacije već popunjena postojećim podacima o lokaciji.

Sa uredjivanjem lokacije počinjete klikom na dugme uredi koje se nalazi ispod naziva lokacije.

Uredi lokaciju - MyTravel dokumentacija

Nakon toga otvoriće vam se forna za uredjivanje lokacije koja se sastoji od 4 celine: Info, Info Plus, SEO i Ažuriraj / Obriši lokaciju.

Naziv lokacije možete promeniti izmenom polja koje se nalazi odmah ispod naslova Uredi lokaciju.

Izmeni naziv lokacije - Uredi lokaciju - MyTravel dokumentacija

Ali da bi izmenili samo naziv lokacije ne morate da idete na posebnu formu za uredjivanje, dovoljno je da kliknete na dugme Brza izmena, i dobićete mogućnost da izmenite naziv i podložak lokacije (podložak lokacije je važan za SEO i zato ne treba da ga menjate, osim ako niste sigurni da je to apsolutno potrebno. Izmenom podložka menja se i adresa lokacije u očima Google-a, što se negativno odražava na rangiranje date lokacije).

Nakon brze izmene naziva lokacije možete da sačuvate izmene ili da odustanete od njih.

Uredi lokaciju - Brza izmena - MyTravel dokumentacija

Info


Info sekcija sadrži osnovne podatke o lokaciji, i ovde možete urediti Podložak, Matičnu lokaciju i Opis.

Info - Uredi lokaciju - MyTravel dokumentacija

Info Plus


Info Plus sekcija vam omogućava da izmenite Podnaslov, Naslovnu sliku, Prikaži dodatne informacije, Dodatne informacije, Mapu i Prikaži povezane ponude.

Polje Dodatne informacije možete obrisati klikom na dugme “minus” koje se nalazi na sedini, desno od polja koje želite da obrišete (dugme postaje vidljivo kada mišem predjete preko polja). Nakon toga potrebno je da potvrdite brisanje klikom na “Remove”. Brisanje polja možete otkazati klikom na “Cancel”.

Info Plus - Uredi lokaciju - MyTravel dokumentacija

Sliku možete da obrišete klikom na “krstić” u gornjem desnom uglu koij se pojavljuje kada mišem predjete preko slike. Nakon brisanja, novu sliku dodajete klikom na dugme Add Image.

Info Plus Obriši sliku - Uredi lokaciju - MyTravel dokumentacija

SEO


SEO optimizacija je važna jer čini vašu lokaciju vidljivijom na Google-u. Samim tim lokacija se bolje rangira u pretrazi i ima više posetilaca koji lako mogu postati vaši klijenti.

SEO sekcija vam omogućava da optimizujete svoju lokaciju, o čemu više možete saznati ovde (link vas upućuje na stranicu koja objašnjava SEO optimizaciju objekta, ali objašnjenje se može  u potpunosti primeniti i na SEO optimizaciju lokacije).

SEO - Info Plus - Uredi lokaciju - MyTravel dokumentacija

Ažuriraj / Obriši lokaciju


Sekcija Ažuriraj/Obriši lokaciju se sastoji od 2 dugmeta:

  • Obriši – Brisanje lokacije
  • Ažuriraj – Čuvanje/Snimanje izmena koje ste izvršili na lokaciji

Ažuriraj ili Obriši lokaciju - Info Plus - Uredi lokaciju - MyTravel dokumentacija

Da li ste zadovoljni člankom?

Transformišete Svoju Ponudu

Popunite formular kako bi vam u najkraćem roku omogućili testiranje MyTravel sistema. Nakon pripreme test sajta poslaćemo vam pristupne podatke, i bićemo tu za vas kako bi vam pomogli da lako i jednostavno isprobate MyTravel sistem.